Keynote speakers

Prof. Dr. Cătălina Poiană

„Utilizarea iodurii de potasiu în eventualitatea unui accident nuclear” – Miercuri, 23 martie, ora 09:00

Profesor universitar și medic primar endocrinologie, Șef al Disciplinei Endocrinologie – Institutul Național de Endocrinologie „C.I. Parhon” – Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, universitate în cadrul căreia a absolvit Facultatea de Medicină Generală în 1984. Pe lângă activitatea medicală depusă este implicată și în activitatea de cercetare științifică și clinică.

Din anul 2015 ocupă funcția de Președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, iar din 2016 este membru în conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, în poziția de Prorector cu probleme de Învățământ Postuniversitar.

 

Dr. Cristian Sever Oană

„Reziliența cabinetelor de medicina familiei în pandemie” – Vineri, 25 martie, ora 09:00

Medic primar medicină de familie, instructor formator MF și vicepreședinte al Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov. Publică opinii și articole științifice în secțiunea „Editoriale”, găzduită pe site-ul AMF-B.ro.

Susținător pasionat al asistenței medicale primare și medicinei de familie și-a desfășurat activitatea în strânsă legătură cu organizațiile de profil, ocupând funcții importante în cadrul acestora. Este autor al cărților „Relația medic-pacient în practica medicală” și „Diagnostic clinic în ambulatoriu” și a numeroase articole științifice publicate în reviste de specialitate, cărora li se alătură diverse cursuri de formare medicală.

 

Dr. Ionuț Gabriel Funingănă (Cambridge, UK)

„Importanța recunoașterii rapide a simptomelor și semnelor de alarmă asociate cancerelor ginecologice” – Vineri, Sâmbătă, 26 martie, ora 09:00

Medic specialist oncolog și cercetător clinician, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”. Având o etică a muncii puternic conturată, își propune să integreze oncologia medicală, dezvoltarea de noi medicamente și cercetarea translațională pentru a ajuta la dezvoltarea unui mecanism țintit în tratarea cancerului ovarian.

Din anul 2019 lucrează în cadrul Centrului de Cercetare a Cancerului al Universității Cambridge. Este coordonator al proiectului național pentru secvențierea întregului genom al cancerului ovarian la pacienții nou diagnosticați.

Membru al Rețelei de Solidaritate, inițiativă ce unește profesioniști români din țară și din diaspora din zonele medicale și de cercetare. Deține titlul de Honorary Clinical Research Fellow in Medical Oncology și Clinical Research Fellow in Ovarian Precision Cancer Medicine.